Klik Disini Untuk WhatsApp 0174167399

7 Tips bagi pengguna Secret Kawaii Collagen

ditulis oleh Asha Sabtu, 10 Jan 2016

Jika anda salah seorang daripada pengguna Secret Kawaii Collagen, tips di bawah khas untuk anda supaya dapat kesan yang optimum pada kulit anda dalam masa yang singkat.

Tips pernah diuji oleh pengguna Secret Kawaii Collagen kami & memang dapat kesan yang positif.

Bagi pengguna bukan Secret Kawaii Collagen, anda masih ikuti tips di bawah untuk kecantikan kulit anda.

Secret Kawaii Collagen

1. Membersihkan Wajah

Sentiasa bersihkan wajah anda dengan air bersih setelah wajah kelihatan berminyak. Namun, jangan kerap melakukannya kerana ia akan menyebabkan kulit menjadi kering.

2. Banyakkan Minum Air

Minum air putih / masak / mineral sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Ia dapat dapat mengeluarkan toksin dari badan supaya dapat menyerap protein & vitamin bagi pembinaan sel kulit baru.

3. Minum Air Detoks

Minum air detox seperti campuran air kosong dengan buah-buahan, daun herba atau madu. Berkesan untuk kecantikan kulit dan anti penuaan, anti oksidan dan melicinkan kulit.

4. Elakkan Kafein

Elakkan kafein (caffein) (kopi, teh) sebab caffein boleh kurangkan keberkesanan Vitamin C. Sekaligus kurangkan keberkesanan serapan gluta dalam badan.

5. Elakkan Gula

Kandungan gula yang tinggi dalam badan meningkatkan kadar lemak & menjadikan wajah anda berminyak dan berjerawat.

6. Elakkan Makanan Gorengan

Lemak trans daripada makanan gorengan akan menyumbat pori-pori di kulit yang mengaktifkan sebum (minyak dalam kulit) keluar sehingga menjadikan wajah berjerawat.

7. Tidur Lebih Awal

Kulit anda segar jika cukup tidur. Malam adalah waktu sesuai untuk badan untuk memperbaharui sel-sel yang mati.

Lihat Produk Secret Kawaii Collagen

Nasihat Percuma: Ada soalan nak tanya? Sila WhatsApp/Wechat/SMS kami 0174167399
Mengenai SofiBeauty

SofiBeauty menyediakan Tips Kecantikan & Produck Kecantikan Wajah, Badan (Skincare) & Pelangsing Badan (Slimming). Kami beroperasi di Malaysia dari tahun 2012 & menjual produk kecantikan yang original, lulus KKM & halal sahaja.

© 2015-2016 by SofiBeauty

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini.